Peeters zorgt voor feestvreugde bij V&L

By 20 januari 2019Eredivisie, Voorpagina

V&L heeft een knappe zege geboekt in Overijssel. Op bezoek bij Dalfsen besliste Verona Peeters in de slotseconde het eredivisieduel.

Na 5-5 sloeg V&L vlak voor rust een gaatje (13-15). In de tweede helft kwam Dalfsen, dat vorige week haar meerdere moest erkennen in Quintus, terug.

In de slotseconde zorgde Verona Peeters voor vreugde taferelen aan Limburgse zijde. Vlak voor het eindsignaal tekende de hoekspeelster voor 25-26.

Rechterrijtje
Zo nadert V&L provinciegenoot HandbaL Venlo. Laatstgenoemde ploeg boog in eigen huis voor runner-up Quintus. In Noord-Limburg eindigde de subtopper in 26-30 voor de gasten uit Kwintsheul.

Dalfsen zakt door de verliespartij af naar het rechterrijtje. De formatie van bondscoach van Jong Oranje Monique Tijsterman ziet VZV, dat in ’t Veld weinig moeite had met Borhave (31-21), passeren.

Eerste twee punten
Foreholte pakte zaterdagavond voor het eerst deze competitie twee punten. In Voorhout scoorde de thuisploeg, aangestuurd door oud-international Matthijs Vink, een doelpunt meer dan promovendus DSVD: 21-20. SEW blijft door een nederlaag tegen koploper VOC (45-26) hekkensluiter.