Plaaggeest Hellas met ander gevoel naar Zwartemeer

1

“Ik ben gek op toetjes en eet ze altijd helemaal op”, oefenmeester van Hellas Hans van Dijk is speels en duidelijk. De eredivisionist hoopt zaterdagavond BENE-Leagueploeg Hurry-Up in Zwartemeer nog eens te vloeren. “Maar zij zijn aan zet.”

Door een ruime thuiszege van Hurry-Up (32-24) tijdens de start van de degradatiestrijd met Hellas, leek het gevecht om handhaving een simpel karwei te gaan worden voor de Drenten. Tot Hellas in de return een harde counterpunch uitdeelde.

“De vrijdag voor het tweede duel werd er stiekem al gesproken over de laatste training van het seizoen. De jongens hadden voor de dag erna een stapavond gepland”, lacht Hans van Dijk. In zijn laatste thuisduel in Den Haag, de oefenmeester gaat na de zomer aan de slag bij Volendam, wisten de blauw-witten boven zichzelf uit te stijgen.

Afgeschminkt
Het hoger spelende Hurry-Up werd met 31-27 afgeschminkt. “We stonden zelfs een keertje met acht doelpunten voor”, geniet Van Dijk nog na. “De sfeer in de hal was waanzinnig. Een van de scheidsrechters vroeg me in de tweede helft of we iets minder uitbundig wilden juichen na een goal. Een mooier compliment bestaat niet.”

“Een mooier compliment bestaat niet”

En zo mag Hellas nog eens afreizen naar Zwartemeer. De winnaar van het duel op zaterdagavond acteert volgend seizoen in de BENE-League. “Hurry-Up is verplicht om te winnen. Voor hen staat er zoveel op het spel. Wij zijn de underdog”, laat de oud-international vallen. “Maar het mag duidelijk zijn dat we met een ander gevoel dan de eerste keer afreizen naar Zwartemeer.”

Belonen
“Het vertrouwen binnen de groep is gegroeid”, gaat Van Dijk verder. In twee jaar tijd werkte Hellas zich op naar de top van de eredivisie. Meerdere basiskrachten hebben door de uitstekende vorm een transfer te pakken. “We hebben twee seizoenen hard gewerkt. Het is te gek dat we onszelf belonen met een extra duel tegen Hurry-Up. Die willen we op een knappe manier eindigen.”

“Het vertrouwen binnen de groep is gegroeid”

Bij een overwinning promoveert Hellas plots naar de BENE-League. Terwijl spelers als Pepijn Michielsen, Paul Vis en Robin Nagtegaal verkassen. Kan de Haagse vereniging de stap omhoog aan? “Daar wordt niet over gesproken. Wij zijn topsporters en willen voor de winst gaan. Voor jongens als Loek van Bergen en Henegouwen, Ubbo Starrenburg en Ricardo Holman – die voor altijd bij Hellas blijven – is dit misschien de laatste keer dat ze aan de BENE-League kunnen ruiken.”

Voorsprong
Van Dijk beseft zich goed. Hurry-Up zal dit weekend uit een ander vaatje tappen dan twee weken geleden in Den Haag. “Nadat we de eerste wedstrijd zijn overrompeld hebben we mentale weerbaarheid getoond. We hebben gehandeld als ploeg. Dat is onze voorsprong”, vertelt Van Dijk. “Zij hebben individueel meer kwaliteit. De hal zal vol zitten en er is sprake van voldoende spanning.”

Foto: Jaap van der Pijll

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here