Polman en Abbingh treffen elkaar in Champions League

0

De loting voor de poulefase van de Champions League heeft Estavana Polman en Lois Abbingh aan elkaar gelinkt. Rostov-Don en Team Esbjerg zijn terug te vinden in groep B.

Naast de kampioen van Rusland en Denemarken zijn ook MKS Perla Lublin en CSM Bucuresti ingedeeld in de poule van de Oranjedames. De eerste ronde staat in het weekend van 4, 5 en 6 oktober op de planning.

Titelhouder Györ speelt in groep D tegen IK Sävehof, de qualifier en RK Krim Mercator. Bij laatstgenoemde ploeg is Harma van Kreij vanaf de zomer actief. Bij Borussia Dortmund heeft ze een transfer naar Slovenië afgedwongen.

SG BBM Bietigheim
Finalisten Metz Handball, waar bondscoach Manu Mayonnade de scepter zwaait, en Vipers Kristiansand komen elkaar ook al in de groepsfase tegen. HC Podvravka Vegeta en het Ferencvaros van international Danick Snelder maken de sterke groep A compleet.

Het Nederlands getinte SG BBM Bietigheim, dat door de titel in Duitsland terug is in het kampioenenbal, moet in groep C langs SCM Ramnicu Valcea, Buducnost en Brest Bretagne Handball. In 2017 kwamen Maura Visser en consorten voor het laatst in actie in de Champions League.

Kwalificatietoernooi
In het weekend van 6, 7 en 8 september vindt het kwalificatietoernooi voor het kampioenenbal plaats. Op het spel staat één kiertje. De winnaar voegt zich in poule D bij de andere vijftien deelnemers.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here