Polman wint onderonsje, Odense HC blijft overeind

0

Tijdens de eenentwintigste speelronde van de Deense HTH Go Ligaen heeft Estavana Polman een tweetal landgenoten geklopt. In Holstebro moesten Lynn Knippenborg en Inger Smits buigen voor het Team Esbjerg van de goaltjesdief van Oranje.

Het duel in Noord-Denemarken eindigde in 23-36 voor Team Esbjerg. Polman kwam slechts twintig minuten in actie en scoorde vijf keer. Voor TTH Holstebro was Inger Smits belangrijk met vier goals en zes assists.

Lees ook: Knippenborg en Smits verlaten TTH Holstebro

Team Esbjerg, de nummer drie in Denemarken, is niet dichterbij koploper Odense HC gekomen. De formatie van Tess Wester won ook de eenentwintigste competitiewedstrijd. Mede door vijf stops van de goalie van Nederland rekende koploper Odense HC af met Silkeborg-Voel (22-29).

Strafworpen
Door onder meer vijf benutte strafworpen van Dione Housheer was Nykobing woensdagavond te sterk voor competitiegenoot Aarhus United. De gasten dropen bij 32-21 af. In totaal maakte Housheer namens de runner-up van de HTH Go Ligaen zeven goals.

Door een 24-32 uitzege blijft Kobenhavn Handbold in het spoor van het podium. De landskampioen was te sterk voor Skanderborg. Met vijf treffers maakte jongeling Larissa Nusser indruk bij Kobenhavn Handbold. Het gat met Team Esbjerg is twee punten.

Kelly Dulfer
Bij Kobenhavn Handbold kwam Kelly Dulfer tot twee doelpunten. De dekkingspecialist heeft deze week bekend gemaakt de ploeg uit de hoofdstad in de zomer te verlaten. Dulfer wil dichterbij Nederland spelen en zal binnenkort haar nieuwe club onthullen.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here