Portengen moet TV Emsdetten uit de degradatiezone sleuren

By 14 januari 2021Buitenland, Duitsland, Featured

De nieuwe hoofdtrainer van TV Emsdetten Peter Portengen (54) vraagt in de Emsdetter Volkszeitung om een beetje geduld. De landgenoot moet de club uit de tweede Bundesliga uit de degradatiezone sleuren.

Advertentie

Met vijf punten uit veertien duels staat TV Emsdetten laatste. “Maar we hebben nog 22 wedstrijden daar iets aan te doen”, heeft Portengen laten optekenen in de plaatselijke krant.

Via Henk Groener kwam TV Emsdetten bij Portengen terecht. Eerstgenoemde was al eens hoofdcoach bij de groen-zwarten. Tussen 2009 en 2016 werkten Groener en Portengen samen bij de nationale vrouwenploeg. De vierde plaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was het laatste kunstje voor Oranje van het duo.

Versterkingen
Portengen volgt Aaron Ziercke op die de club in nood heeft verlaten. “Ik hou van het spelletje en vooral snel handbal”, zegt Portengen. “Maar het hangt natuurlijk van het spelersmateriaal af welke tactiek we gaan hanteren.”

In februari, na de WK-stop, hervat TV Emsdetten de competitie tegen TV 05/07 Hüttenberg. “De vereniging is bezig met versterkingen”, vertelt de nieuwe hoofdtrainer. Tussen 2017 en 2019 stond Portengen aan het roer van Volendam. Daarvoor werd hij meermaals landskampioen en bekerwinnaar met Dalfsen.

Sinds 2014/2015
“Ik heb even de tijd nodig met de jongens in de hal aan de slag te gaan”, vraagt Portengen om wat geduld van de omgeving. Sinds het seizoen 2014/2015 is TV Emsdetten actief op het een na hoogste niveau van Duitsland.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie