Quintus en Dalfsen delen punten

By 20 januari 2017Eredivisie, Voorpagina

Het topduel in de eredivisie tussen Virto/Quintus en Sercodak/Dalfsen is onbeslist geëindigd. De thuisploeg maakte een achterstand in de laatste minuut goed: 24-24.

Na een 11-13 ruststand in het voordeel van de landskampioen uit Overijssel leken de gasten een minuut voor tijd met de winst aan de haal te gaan (23-24). Echter maakte de formatie van Alex Curescu alsnog gelijk. Bij een gelijke stand klonk het eindsignaal.

Door de puntendeling blijft het gat tussen Quintus en Dalfsen drie punten. De Heulse ploeg is terug te vinden op de derde plaats, terwijl het team van Peter Portengen de koppositie te pakken heeft. Zondagmiddag ontvangt Dalfsen directe concurrent Succes Schoonmaak/VOC.

Challenge Cup
De wedstrijd tussen Quintus en Dalfsen werd donderdagavond gespeeld, doordat de groen/witten binnenkort naar IJsland afreizen voor de achtste finale van de Europese Challenge Cup.

Ook Maedilon/VZV en V&L troffen elkaar op de donderdagse avond. In Noord-Holland versloeg de thuisploeg de gasten uit Limburg met overtuigende cijfers: 34-26. Bij rust was het nog een wedstrijd (18-15). Door de overwinning gaat de formatie uit ’t Veld over V&L heen in de eredivisie.