Quintus en Hellas naderen koploper E&O

0

Quintus en Hellas hebben in de elfde speelronde optimaal gebruik gemaakt van de eerste seizoensnederlaag van eredivisiekoploper E&O. Zo schuift de top van de competitie dichter naar elkaar toe. 

E&O kende een offday in Aalsmeer. Tegen de reserveploeg van de landskampioen gingen de Emmenaren met liefst 34-23 ten onder. Het betekent, na twee gelijke spelen en acht zeges, de eerste nederlaag van de formatie van Freek Gielen.

In Kwintsheul rekende Quintus zaterdagavond af met DFS Arnhem: 32-26. Na 11-4 kwamen de gasten uit Gelderland terug tot 14-9. Op snelheid wist de thuisploeg te zegevieren.

Doelman Paul Vis wist onder de Heulse lat uit te blinken. In de omschakeling deed linkerhoekspeler Thijs van den Driest DFS Arnhem met vijf goals pijn. Ard Vollebregt werd door het maken van zeven treffers de topschutter van het treffen.

Ook Hellas profiteert van de misstap van E&O. De Hagenezen bleven op bezoek bij Tachos overeind. De partij in Waalwijk eindigde in 20-24. Wessel Coster scoorde acht keer namens Hellas.

Andere uitslagen:
Havas – Olympia’89/DOS’80 23-33
WHC/Hercules – BFC 32-29
Volendam 2 – LIONS 26-34

Top-3 eredivisie:
1. E&O 11-18
2. Quintus 11-17
3. Hellas 11-16

Foto: Imv-Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here