Quintus wil zich wapenen tegen Amsterdamse doelpuntenmachine

0

39-30. In oktober 2018 hakte landskampioen VOC Quintus in mootjes. De Amsterdammers pakten de koppositie over. Zaterdagavond komen beide eredivisionisten elkaar opnieuw tegen. Quintus zint op wraak.

“Dat overkomt ons geen tweede keer”, vertelt hoofdcoach van Quintus René Zwinkels aan AD-verslaggever Peter Lotman. Na een sterke opening in de eredivisie waren de groen-witten in de hoofdstad kansloos. “We hebben daar duidelijke lessen uit geleerd. We hebben flink getraind op het tegenwapen waarmee we VOC kunnen bestrijden. Het tempo uit hun spel halen en wij profiteren met onze snelle break.”

Na dertien wedstrijden heeft de Heulse thuisploeg een punt minder dan VOC. Het doelsaldo van de Amsterdammers is een stuk beter: +197 om +114. In de laatste twee wedstrijden produceerde de formatie van trainer/coach Ricardo Clarijs liefst 94 goals.

Constant spel
“Wij zijn er op gebrand die nederlaag recht te zetten. Het was toen duidelijk niet onze wedstrijd”, voegt schutter Lisanne Zwinkels toe aan de woorden van haar coach. “De laatste partijen hebben wij laten zien dat we een heel constant spel neerzetten. Het is belangrijk voor zaterdag die lijn door te trekken. Wij hebben het voordeel van ons eigen publiek in de volle sporthal.”

Limburgse derby
In Limburg treffen twee achtervolgers elkaar. Podiumklant HandbaL Venlo gaat op bezoek bij nummer vier V&L. De gasten uit Noord-Limburg kunnen vertrouwen op een kloof van drie punten met de provinciegenoot.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here