Ravensbergen in podcast: “We gaan ervoor spelen in de Bundesliga te blijven”

0

In de eerste aflevering van De Strandbedjessessies van Handbal Inside, een zomerse podcastshow, vertelt international Bart Ravensbergen over het wondelrijke sprookje van HSG Nordhorn-Lingen. De Nederlands getinte formatie is gepromoveerd naar de Bundesliga.

“Ik was naar Nordhorn gekomen met het idee dat er veel mogelijkheden waren”, vertelt Ravensbergen in de podcast De Strandbedjesessies. “Ik had gehoopt dat het zou lukken. Hoe het uiteindelijk in elkaar is gevallen is ongekend. We bleven maar winnen.”

Na financiële malaise moest HSG Nordhorn-Lingen afglijden naar de tweede Bundesliga. Na bijna tien jaar keert de Duitse ploeg, waar vijf Nederlanders onder contract staan, terug naar de sterkste clubcompetitie van de wereld.

Als team 
Ravensbergen sloot in de zomer van 2018 aan bij de rood-witten. “Via Toon Leenders kwam in contact met de club. Ze zochten een tweede keeper”, legt de goalie uit aan redactieleden Stijn Steenhuis en Bobby Schagen en het publiek in de Aristoshal. “Het was een fijn idee dat ik dichter in de buurt zou gaan wonen. Ook is het meegenomen dat er Nederlanders speelden. Alles bij elkaar sprak het aanbod me erg aan.”

Op weg naar promotie verlengde Ravensbergen zijn contract bij HSG Nordhorn-Lingen. “We gaan ervoor spelen in de Bundesliga te blijven. Ik denk dat onze kracht moet gaan liggen in het feit dat we ene team zijn. Individueel zullen er betere spelers tegenover ons komen te staan, maar ook het afgelopen jaar in de tweede Bundesliga hebben we laten zien van grotere ploegen te kunnen winnen. Hopelijk kunnen we dat ook in de Bundesliga laten zien.”

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here