Rekenen op rustdag WK

1

Na twee poulewedstrijden op rij geniet Oranje op het WK in Duitsland van een welverdiende rustdag. Met nog één speelronde in het verschiet is het rekenen geblazen.

Advertentie

Ondanks het morsen behoort ook de koppositie in poule D nog tot de mogelijkheden voor de dames van Thomsen. Een overwinning op thuisland Duitsland is daarvoor een vereiste. Ook moeten belagers Servië en Zuid-Korea de punten delen. Scorebordjournalistiek van de bovenste plank.

Programma
Aan het begin van de vrijdagavond (18:00) treft Nederland Duitsland in Leipzig. Aansluitend komen de concurrenten Servië en Zuid-Korea op de vloer. Groepsgenoten Kameroen en China zijn definitief uitgeschakeld.

Oranje kruist met poule C. De nummer vier van de ene groep komt de koploper uit de andere poule tegen. Met een hoge notering lijkt Nederland Olympisch kampioen Rusland, dat aan kop gaat in de ‘poule des doods’, te ontlopen. Denemarken, Brazilië, Montenegro én Japan zijn de andere gegadigden.

Noorwegen
Naast een gunstige loting in de achtste finale heeft Oranje nóg een goede reden een positie in de top-2 van de groep te bekleden. Daardoor stelt de formatie van Helle Thomsen een treffen met titelhouder Noorwegen zo lang mogelijk uit. De wereldkampioen uit Scandinavië heeft alle groepsduels in poule B reeds omgezet in een zege.

Foto: FotoReza

Shopping

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER