Remer, Benghanem en Versteijnen naar Trondheim

0

De EK-selectie van de Oranjemannen telt een aantal verrassingen. Zo mogen Tim Remer, Samir Benghanem en Niels Versteijnen mee naar Trondheim.

Remer heeft de concurrentiestrijd met jongeling Rutger ten Velde gewonnen. De baltovenaar van BENE-Leagueploeg Hurry-Up is na een zware knieblessure teruggekeerd binnen de lijnen en richtte al zijn pijlen op het EK. In Noorwegen staat Remer op 9 januari tegenover de Duitse nationale ploeg.

Ook Benghanem heeft een plaats bij de eerste zestien spelers gekregen. Evert Kooijman van Achilles Bocholt heeft het gevecht om de positie op de lijn van de cirkelloper van competitiegenoot Aalsmeer verloren. Bondscoach Erlingur Richardsson gaf na plaatsing voor het EK Benghanem een kans en deze heeft de twintiger verzilverd.

Voorkeur
Tiener Niels Versteijnen is misschien wel de grootste verrassing in de EK-selectie. Hij krijgt de voorkeur boven bijvoorbeeld Alec Smit. Daarmee lijkt Richardsson de voorkeur te geven boven een meer allround linkspoot dan een specialistische rechterhoekspeler. Onder de IJslandse bondscoach heeft Versteijnen zowel op de rechteropbouw als flank op rechts gespeeld.

Naast de afwezigheid van Smit is ook de absentie van Fabian van Olphen opvallend. Op het oefentoernooi in Zwitserland heeft de routinier een knieblessure opgelopen. Zo moet Van Olphen thuisblijven.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here