Rens Reijgersberg: de cirkel is rond

Het was een moeilijke beslissing. Net op het moment dat de handballers van Quintus BENE-League gaan spelen, stopt Rens Reijgersberg. Blessures dwingen hem daartoe. Een terugblik met de 28-jarige Westlander op een mooie periode.

EERSTE WEDSTRIJD
,,De cirkel is rond. Ik heb twaalf jaar geleden in het eerste team gedebuteerd. Tegen Aalsmeer was dat. We speelden gelijk, dat weet ik nog goed. En toeval of niet, maar afgelopen zaterdag speelde ik mijn laatste wedstrijd, ook tegen Aalsmeer. Een mooie afsluiting.”

MOOISTE WEDSTRIJD
,,Dat was de Europa Cupwedstrijd thuis in de stampvolle Van der Voorthal in Kwintsheul tegen het Servische Kolubara. Een geweldige sfeer en een prachtige ervaring. De toeschouwers op de banken. Een happening. Jammer genoeg hebben we het in de uitwedstrijd geen vervolg kunnen geven.”

BEROERDSTE WEDSTRIJD
,,Die wedstrijd in Servië tegen Kolubara. Er ging toen zó veel mis. Er had echt meer ingezeten. Ook het seizoen dat we derde werden en op doelsaldo net niet de finales haalden voor de landstitel. Wij hoorden na onze gewonnen wedstrijd dat de Limburg Lions van Volendam had gewonnen. En die hadden net een beter doelsaldo dan wij. Dat was toen flink balen.”

OPVALLENDSTE WEDSTRIJD
,,Dat waren toch de wedstrijden die ik tegen mijn broer Niels heb mogen spelen. Hij is destijds van Quintus naar Volendam overgestapt en heeft daar veel prijzen gewonnen. De duels die we hebben uitgevochten, waren altijd heel bijzonder.”

BESTE TRAINER
,,Eelco Overkleeft en Jeroen Sebel waren fantastische trainers. Van die twee hebben we zo veel geleerd. Het was heel jammer dat zij toen gestopt zijn en op dit moment door omstandigheden ook nergens anders als trainer/coach werkzaam zijn. Op dit moment is René Zwinkels onze trainer. Ik ben bij hem al in de jeugd begonnen. Bij hem heb ik mijn debuut mogen maken in het eerste team. En nu speel ik dus ook mijn laatste wedstrijden onder zijn leiding. Prima trainer.”

BESTE MEDESPELER
,,Dat is mijn maatje Stephan van Meteren. We zijn samen vrij laat op handbal gegaan en hebben samen in alle jeugdteams gezeten. Ook zijn we gelijk doorgestroomd naar het eerste team. We konden en kunnen het nog steeds goed met elkaar vinden, zowel binnen als buiten het veld. Verder heb ik het altijd een eer gevonden met jongens als Sjoerd Verlaan, Rolf Vijverberg en Roald Stuiver te mogen samenspelen.”

TOEKOMST
,,Ik heb samen met mijn vriendin Carmen Riepe, die in het eerste vrouwenteam van Quintus handbalt, een heel oud huis gekocht.  Eerst ga ik er voor zorgen dat dat helemaal afkomt. Daarna zie ik wel wat er verder nog op mijn pad komt.”

PETER LOTMAN/AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT

Er kan nog altijd gestemd worden voor Rens Reijgersberg als beste verdediger in het Handbal Inside Team van het Jaar!

Foto: Jet van Bergen En Henegouwen

Join the discussion 4 Comments