Revanchegevoel Györi tijdens Final4 Champions League

0

Nycke Groot en Yvette Broch staan aan de vooravond van het belangrijkste speelweekend van het seizoen. De Oranje-internationals komen in actie tijdens de Final4 van de Champions League. Vorig jaar verloor het Györi van het Nederlandse duo de finale in extremis.

Zaterdagmiddag om 14:45 staat de halve finale tegen Buducnost op het programma. In de andere halve eindstrijd staan titelhouder CSM Bucuresti en HC Vardar tegenover elkaar. Alle duels worden afgewerkt in Hongaars Boedapest.

Met respectievelijk zes en vijf goals hadden internationals Groot en Broch een sterk aandeel in de kwartfinalewedstrijd tegen Metz Handball. Via de Franse kampioen, waar Luciano onder contract staat, plaatste Györi zich voor de Final4. Een klein verlies in het heenduel werd op eigen bodem vakkundig weggewerkt.

Vierenveertig
Lijnspeelster Broch kent een uitstekend seizoen in de Champions League. Mede door de zwangerschap van de Noorse Heidi Løke maakt de lange Zuid-Hollandse veel speelminuten in het groen van kampioen van Hongarije. De olympiër grijpt de kans met beide handen aan en maakte tot dusver liefst vierenveertig treffers.

Revanche
Een jaar geleden bereikte Györi tijdens het finaleweekend de eindstrijd. Na verlenging kwam het aan op het nemen van strafworpen. Uiteindelijk ging CSM Bucuresti uit Roemenië met de eindzege aan de haal. Het revanchegevoel zal aanwezig zijn bij de ploeg waar landgenoot Nycke Groot de middenopbouwpositie bekleed.

Foto: EHF

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here