Richardsson: “De loting had slechter gekund”

0

Bondscoach Erlingur Richardsson ziet na de loting van de kwalificatiefase voor het EK in 2020 kansen het eindtoernooi te halen. De Oranjemannen zijn onder meer gekoppeld aan Slovenië.

Ook komt de nationale ploeg in groep 4 Letland en Estland tegen. Het balletje van Nederland zat in pot 2, waardoor het keurkorps van Richardsson landen als Polen, IJsland en Montenegro ontliep.

“Slovenië is de grote favoriet in de poule”

“De loting had slechter gekund”, vertelt de IJslandse bondscoach. “Toch is het moeilijk te voorspellen. Letland heeft een aantal goede spelers met veel ervaring. Estland zit in dezelfde fase als wij. Ook zij bouwen met een jong team naar de toekomst. Slovenië is de grote favoriet in de poule.”

Brons
Groepshoofd Slovenië pakte op het laatste WK in Frankrijk een bronzen medaille. “Het zullen lastige wedstrijden worden en we zullen moeten vechten om ons te kwalificeren, maar de spelers, staff en de bond zijn erg gemotiveerd om het eindtoernooi te halen”, vertelt Richardsson. Nederland heeft zich nog nooit geplaatst voor een Europees kampioenschap.

“Het zullen lastige wedstrijden worden”

De Oranjemannen starten de EK-kwalificatie op woensdag 24 of donderdag 25 oktober 2018 met een thuiswedstrijd tegen Estland. Enkele dagen later, op zaterdag 27 of zondag 28 oktober, speelt Nederland een uitwedstrijd tegen Letland.

Uitgebreid
Het EK in 2020 – dat gehouden wordt in steden in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen – biedt voor het eerst plaats voor liefst vierentwintig landen. Zo zijn de eerste twee teams in iedere kwalificatiepoule zeker van deelname aan het kampioenschap. Ook voor de beste nummers drie ligt een ticket klaar.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here