Rivalen Aalsmeer en Volendam willen van nul af

0

Aalsmeer-Volendam is het heetste affiche in de derde speelronde van de BENE-League. Frappant genoeg staan de finalisten om de afgelopen titelstrijd nog op nul punten.

Aalsmeer blameerde zich in de openingsronde tegen Houten. Een 8-17 achterstand tegen de promovendus werd niet meer goed gemaakt (24-28).

Ook Volendam wacht nog op de eerste punten. De Noord-Hollanders hebben een loodzwaar openingsprogramma. Op bezoek bij Achilles Bocholt en Initia Hasselt moest Volendam buigen. Ook het derde duel spelen de oranjehemden op vreemde bodem.

Laatste drie ontmoetingen
De laatste drie ontmoetingen tussen beide clubs werden gewonnen door Aalsmeer. In de lente ging de landstitel over twee duels naar de formatie van Bert Bouwer. Ook in het gevecht om de Supercup trok de Nederlands kampioen aan het langste eind.

Broederstrijd
In The Dome scoorde Aalsmeer een goal meer dan Volendam. De partij kreeg kleur door een broederstrijd. Erik Blaauw, deze zomer overgestapt namens Volendam, werd topschutter van de strijd om de Supercup. Broertje Niko Blaauw scoorde vanaf zevenmeter het laatste en beslissende doelpunt van het treffen.

Aalsmeer-Volendam is zaterdagavond vanaf 19:15 te zien op het videokanaal van het NHV. Klik hier voor de livestream.

Lees ook: Michielsen neemt de tijd bij landskampioen Aalsmeer
En ook: Hurry-Up en Houten strijden om blitse competitiestart

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here