Roemrucht SEW na maanden weer boven de streep

0

Door een overwinning in de nacompetitie op DSVD staat SEW weer boven de streep. Voor het eerst sinds maanden is de oud-landskampioen buiten degradatiegevaar.

Op 13 oktober, na een duidelijke nederlaag tegen VOC, belandde SEW onder de degradatiestreep. Tot en met het begin van de nacompetitie wisselde de formatie uit Nibbixwoud de voorlaatste plaats af met het hekkensluiterschap.

Op zaterdagavond wist SEW in eigen huis te overtuigen tegen DSVD. Door de 31-22 overwinning gaan de blauw-witten, in 2004 voor het laatst landskampioen, over de Overijsselaars heen in de degradatiepoule.

Gevaarlijke tweeluik
Door de tweede plaats in de nacompetitie is de brigade van interim-coach Alex Curescu, hij moet na de zomer plaatsmaken voor een vervanger, voor het eerst sinds maanden buiten degradatiegevaar. Met nog twee speelrondes te gaan stevent DSVD af op de gevaarlijke tweeluik met de algemene periodekampioen van de eerste divisie.

Lot
Borhave heeft goede papieren. De geel-blauwen bezegelden zaterdagavond het lot van Foreholte. Door het resultaat in Borne (35-25) is degradatie voor Foreholte een feit en blijft Borhave de degradatiepoule aanvoeren.

Stand degradatiepoule:
1. Borhave 4-10
2. SEW 4-8
3. DSVD 4-7
4. Foreholte 4-1

Resterend programma:
Zaterdag 20 april: SEW-Borhave, DSVD-Foreholte
Zaterdag 11 mei: SEW-Foreholte, Borhave-DSVD

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here