Rompen met Horsens naar Deense eredivisie

0

Claudia Rompen komt na de zomer uit in de Deense eredivisie: de HTH Go Ligaen. De 22-jarige doelvrouw heeft een tweejarig contract getekend bij de kampioen van de eerste divisie Horsens.

Na twee seizoenen gaat Rompen Sonderjyske verlaten. Met haar club strijdt ze nog om promotie naar de Deense eredivisie. In de play-offs verloren Rompen en consorten afgelopen weekend het eerste promotieduel van competitiegenoot Bjerringbo.

Met haar transfer naar Horsens gaat de droom van Rompen in vervulling. Door het kampioenschap van haar nieuwe club in de eerste divisie en bijbehorende promotie komt de Limburgse na de zomer uit op het hoogste niveau in Denemarken.

Drie punten
In 22 competitiewedstrijden wist Horsens liefst twintig keer te winnen. Zo had het aan het eind drie punten voorsprong op de huidige ploeg van Rompen Sonderjyske. Van 2007 tot en met 2009 verdedigde Maura Visser de clubkleuren van de aanstaande ploeg van Rompen.

Helle Thomsen
In eigen land brak Rompen door bij HandbaL Venlo. Doordeweeks bivakkeerde de oud-jeugdinternational op Papendal. In 2018 werd ze door toenmalig bondscoach Helle Thomsen uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

In augustus 2018 was Rompen te zien in de videoserie van Handbal Inside ‘Het Belofde Land’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here