Routinier Van Olphen meldt zich aan het front

0

Na opgeroepen te zijn en afgehaakt met een blessure kreeg het publiek vrijdagavond tijdens Nederland – Tunesië eindelijk Fabian van Olphen in actie te zien in het shirt van de nationale ploeg. De routinier liet tijdens het openingsduel op de Yellow Cup een solide en fitte indruk achter. 

Tussen 2017 en een groot deel van 2019 kreeg Van Olphen, inmiddels 38 jaar, geen uitnodiging van bondscoach Erlingur Richardsson. Tot de nationale ploeg zich plaatste voor het EK en er over en weer kortstondig geflirt werd.

In de herfst van het vorige kalenderjaar maakte Van Olphen weer deel uit van de voorselectie van Nederland. De uitnodiging voor de dekkingsspecialist van TBV Lemgo deed een hoop stof opwaaien. Zo werd getwijfeld aan de waarde van Van Olphen tussen de jongere internationals met nog een carrière voor zich.

Drie goals
Tegen Tunesië bewees Van Olphen snel zijn waarde. Niet alleen toonde hij zich een betrouwbare schakel in de dekking, ook liet Richardsson de routinier mee naar voren gaan. Op de linkeropbouw kwam Van Olphen tot drie goals uit vier pogingen. Onder meer de 27-28 kwam van de hand van de Hagenees in Duitse dienst.

Livestream
Vandaag speelt Nederland het tweede oefenduel in Zwitserland. Om 17:15 is EK-genoot Oekraïne de opponent. Klik hier voor de livestream.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here