Rozemalen weer op de radar

0

Nadat Charris Rozemalen (26) eind september in actie kwam namens Oranje, debuteerde de rechteropbouwster afgelopen week in de Champions League. Het zijn bijzondere weken voor de oud-speelster van VOC.

Advertentie

“Ja, ik heb het heel erg naar mijn zin”, lacht Rozemalen vanuit haar huis in Duitsland. Deze zomer maakte ze de overstap naar Duits kampioen SG BBM Bietigheim. “Dit is wat ik wil. Ik merk dat ik het erg gemist heb: spelen op hoog niveau. Ik heb geen spijt van de stap.” Als tiener was Rozemalen al eens actief in Spanje.

Eindhoven
Tijdens de afgelopen interlandweek van de immens populaire Oranjedames verwierf Rozemalen een plekje in de selectie. “Dat was natuurlijk super gaaf”, denkt de Utrechtse terug. “Ik ging de week heel open in. Uiteindelijk mocht ik mee. De hal in Eindhoven was helemaal uitverkocht. Ik heb jarenlang met veel speelsters van het team in Jong Oranje gespeeld. Nu sta ik weer met ze op het veld.”

“Dat is voor iedereen bij Bietigheim een grote droom geweest”

Waar Rozemalen vorig jaar in de eredivisie het opnam tegen teams als V&L en Borhave, wachtte afgelopen weekend grootmacht Buducnost in de Champions League. “Dat is voor iedereen bij Bietigheim een grote droom geweest”, legt Rozemalen uit. “Daar is naartoe gewerkt. De Champions League. We hebben er, door een slechte wedstrijd, niet echt van kunnen genieten. Maar natuurlijk was het een heel bijzonder weekend. Het niveau is ontzettend hoog.”

WK in Duitsland
De entree in het kampioenenbal ging met 32-24 verloren. Rozemalen scoorde drie keer. “Ik ben tevreden met mijn eerste maanden bij de ploeg”, zegt ze opgelucht. “Ik ken mijn rol. Iedere minuut die ik in het veld sta pak ik mee. Op de trainingen maak ik veel progressie. Ik kan nog veel leren. Daar haal ik heel veel plezier uit.”

“Als ik mee zou mogen naar het WK zou dat natuurlijk geweldig zijn”

Door haar optredens op het allerhoogste niveau staat de linkshandige schutter weer op de radar van bondscoach Helle Thomsen. Over anderhalve maand begint het WK in Duitsland. “Ook daar sta ik blanco in”, is de rechteropbouwspeelster bescheiden. “Sanne van Olphen is geblesseerd. Voor haar is te hopen dat ze op tijd fit is voor het WK. Ik laat me van mijn beste kant zien. Als ik mee zou mogen naar het WK zou dat natuurlijk geweldig zijn.”

Foto: Jaap van der Pijll

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER