Rozemalen wil met landstitel op zak verhuizen

0

Op de laatste speelronde maken SG BBM Bietigheim en Thüringer HC uit wie kampioen wordt van de Bundesliga. De top-2 heeft na 25 wedstrijden evenveel punten. Het doelsaldo van de formatie van Charris Rozemalen en consorten is beter. De schutter van Oranje wil haar periode in Duitsland afsluiten in stijl.

SG BBM Bietigheim en Thüringer HC verloren dit seizoen in de Bundesliga ieder één duel. Tegen elkaar. Een maand geleden kwam SG BBM Bietigheim een goal tekort voor een puntje tegen de belager (24-23). “We hadden onszelf erg kunnen helpen. Het komt aan op de laatste speelronde. We staan dertig doelpunten voor”, vertelt Charris Rozemalen.

De koppositie is voor SG BBM Bietigheim. De formatie waar vijf landgenoten actief zijn heeft een beter doelsaldo. “Het meest belangrijke is dat we dit weekend twee punten pakken”, analyseert de schutter van Oranje. Frisch Auf Göppingen komt op bezoek. Thüringer HC ontvangt laagvlieger HSG Bad Wildungen Vipers. “We hebben hen wel eens gekkere uitslagen zien neerzetten. Je weet het nooit met Thüringer.”

Afscheid
Zo wist de concurrent, waar Kristy Zimmerman onder contract staat, een week geleden te overtuigen tegen TuS Metzingen. De nummer drie van de Bundesliga werd met 26-36 ingepakt. “Je zou zeggen dat twee punten genoeg zijn voor de titel. Daar focussen we ons op. Verder willen we eigenlijk niet te veel kijken naar Thüringer”, moet Rozemalen kwijt. “De wedstrijden die we hiervoor speelden waren goed.”

In Nederland werd Rozemalen landskampioen met VOC. Over de grens, zo was de linkspoot actief in Noorwegen en Spanje, pakte ze tot nu toe alleen de Supercup met SG BBM Bietigheim. “Ik wil deze prijs natuurlijk graag bijschrijven”, glimt de Utrechtse. Na de titelstrijd mag SG BBM Bietigheim ook deelnemen aan het finaleweekend van het bekertoernooi. “Ik kan op een mooie manier afscheid nemen.”

Toulon
Na twee seizoenen gaat Rozemalen Duitsland verlaten. Ze heeft een tweejarig contract ondertekend bij het Franse Toulon. “Ik heb gesprekken gevoerd in Bietigheim, maar met het oog op de Olympische Spelen heb ik besloten te vertrekken. Na mijn knieblessure vind ik dat ik niet helemaal de kans heb gekregen me weer in het team te spelen. Bij het verhaal van Toulon kreeg ik een goed gevoel. Toen heb ik besloten over te stappen.”

Zo vertrekt Rozemalen na de prijzenjacht met SG BBM Bietigheim naar Frankrijk. “Een sterke competitie die steeds belangrijker wordt”, weet ze. “Ik kies voor mezelf en zekerheid. Bij Toulon ga ik samenspelen met Jessy Kramer. Ook dat heeft meegeteld bij mijn beslissing.”

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here