Schouderblessure zit Haags talent Furth dwars

By 29 september 2020Competities, Eredivisie, Featured

Voor Luka Furth (20), de lange opbouwspeler van WHC-Hercules, is de huidige competitie al ten einde. Nog voordat het seizoen goed en wel is begonnen, moet de talentrijke handballer al afhaken. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Furth ontbrak afgelopen zaterdag al tegen Dynamico: “Klopt, ik kon niet meedoen vanwege een aantal Corona-gevallen op de Handbal Academie. Ik ben daar veel met andere spelers in contact geweest, waardoor ik in quarantaine moest. Daardoor kon ik niet meespelen. Jammer, maar het was niet anders.”

Het is niet de enige reden dat de 2.03 meter lange schutter voorlopig buitenspel staat. “Dat komt door de schouderblessure die ik al een tijdje heb”, legt Furth uit. “In samenspraak met de HandbalAcademie en club hebben we besloten om volledig te gaan revalideren. Ik heb namelijk nog te veel last van mijn schouder om voluit te kunnen spelen.”

Eerste divisie
Furth was juist aan het doorbreken in Den Haag. Na het kampioenschap in de eerste divisie in 2019 eindigde WHC-Hercules afgelopen seizoen op de knappe vijfde plaats in de eredivisie. Dit seizoen heeft de Haagse fusieclub twee punten uit de eerste drie duels behaald.

Finetunen
Afgelopen weekend ging de formatie van Richard Rijkens en Bart de Koning verrassend ten onder tegen Dynamico uit Oss. De ontbrekende Furth over de stroeve seizoensstart van WHC-Hercules: “We moeten nog wat wennen en voornamelijk werken aan kleine dingetjes die net niet kloppen. Ik verwacht dat er elke wedstrijd vooruitgang in zit en dat het team de komende weken steeds beter gaat draaien.”

Foto: FotoReza