Seizoensstart Ten Holte neemt wending

De septembermaand verloopt voor doelvrouw Yara ten Holte (20) anders dan verwacht. De seizoensstart van de kersverse international neemt een wending.

Advertentie

Vorige maand had Borussia Dortmund nog heel andere plannen met Ten Holte. Ze kreeg het dubbele speelrecht en zou zich bij tweede Bundesliga-club TuS Lintfort moeten richten op speeltijd.

Enkele weken later heeft Ten Holte haar debuut in de Champions League gemaakt én is ze een van twee debutantes bij Oranje. Begin oktober oefent de goalie in Lingen tegen Duitsland. De oefenpartijen op 1 (18:15) en 3 oktober (16:45) worden uitgezonden op Ziggo Sport.

Dalfsen
In 2018 maakte Ten Holte de transfer van oud-eredivisionist Dalfsen naar Borussia Dortmund. De afgelopen seizoenen trainde de oud-jeugdinternational mee op hoog niveau, maar een basisplaats in Duitsland bleef uit.

Advertentie

Door een blessure bij positie- en landgenoot Rinka Duijndam doet de staf van Borussia Dortmund, de koploper in de Bundesliga, toch een nadrukkelijk beroep op Ten Holte. Afgelopen weekend kwam ze tegen Odense HC uit op Champions League-niveau. De andere keepster van de geel-zwarten is international van Duitsland Isabell Roch.

Geen Lipman
Bondscoach van de Oranjedames Manu Mayonnade geeft Ten Holte de voorkeur boven Danique Trooster (Werder Bremen) en Annick Lipman (Byasen Trondheim). Ook de positiegenoten maakten deel uit van de voorselectie van de nationale ploeg, maar zullen in Lingen niet in actie komen.

De wedstrijdselectie van Nederland, dat zonder publiek tegen Duitsland oefent, telt naast Ten Holte nog vijf andere speelsters van Borussia Dortmund: Delaila Amega, Rinka Duijndam, Kelly Dulfer, Merel Freriks en Inger Smits. Tessa van Zijl is afgevallen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie