SENSATIE: ORANJE NAAR DE FINALE!

De Nederlandse handbaldames hebben vanavond voor een sensatie gezorgd op het Wereldkampioenschap in Denemarken. In de halve finale wonnen de oranje-leeuwinnen met 30 – 25 van Polen. Aankomende zondag speelt Nederland om 17:15 uur in Herning de finale tegen Noorwegen of Roemenië!

Zowel Nederland als Polen scoren hun eerste aanval. De formatie van Henk Groener maakt in de beginfase een ontspannen indruk. Nederland scoort in de beginfase opvallend makkelijk. Vooral Nycke Groot en Michelle Goos zijn goed op schot. In de zesde minuut heeft Nederland al een gaatje weten te slaan van drie punten (5 – 2). Dat komt met name omdat Nederland de dekking potdicht heeft zitten. Polen breit en breit, maar komt er niet doorheen. De schoten die wel worden gelost vallen ten prooi aan de uitstekend keepende Tess Wester.

Maar dan doet Polen komt terug. Via cirkelspeelster Kulwínska wordt de stand 5 – 4. Nederland lijkt zich te beseffen dat er een de dekking een schepje bovenop moet. Dat werpt direct zijn vruchten af. Nederland loopt opnieuw uit naar 11 – 4 na 20 minuten spelen. Vooral de snelle tegenaanval van Oranje blijken in deze fase een belangrijk wapen.

Na de 20ste minuut komen de Polen weer ietsje terug al zijn het wel de Oranjedames die de regie in handen houden. Het verschil blijft in deze fase telkens zo’n vier doelpunten in het voordeel van Nederland. In de laatste vijf minuten zet Nederland weer een sprintje in en loopt het uit naar 15 – 8 bij rust.

In de tweede helft gaat Nederland aanvankelijk op dezelfde voet verder. Oranje houdt de voorsprong vast al komen de Polen wel weer iets dichterbij. Na 10 minuten spelen staat het 20 – 14 voor Nederland.  In de periode daarna consolideert Oranje de voorsprong en wint uiteindelijk met 30 – 25!

Aankomende zondag speelt Oranje de finale tegen Noorwegen of Romenië. De WK finale begint om 17:15 uur.