Servië graadmeter richting hoofdronde

0

Met Servië treffen de Oranjedames de eerste Europese opponent op het WK. Vanmiddag om 15:30 begint de serieuze graadmeter op weg naar de hoofdronde. Het duel is te zien op kanaal 14 van Ziggo Sport. 

Advertentie

Door het gelijkspel tegen Duitsland blijven de Serven ongeslagen in Leipzig. Met vijf punten uit drie duels deelt de aanstaande tegenstander van Nederland de koppositie met het thuisland. Oranje volgt, samen met Zuid-Korea, op een punt.

EK 2016
Na twee Aziatische en een Afrikaanse opponent kruist Nederland voor het eerst dit WK de degens met een Europees land. Op het EK van 2016 kwamen beide landen elkaar tegen in de tweede wedstrijd van de hoofdfase. In Zweden maakte een sterk Oranje aan de illusies van Servië, dat de poulefase nog afsloot op de eerste plaats, een eind (27-35).

Met de ervaren Lekic en Damnjanovic, beide dertig jaar, kan het Oostblokland rekenen op een hoop gevaar van afstand. Een aantal Serven zijn actief voor grote clubs als HC Vardar, Brest Bretagne en TuS Metzingen. Nederland zal uit een ander vaatje moeten tappen.

Knock-outfase
Een overwinning brengt de formatie van Thomsen terug in de race om de koppositie van groep D. Met nog twee duels te gaan is het rekenen geblazen. Na het vrijdagse duel tegen Duitsland weet Oranje welk land uit poule C het gaat treffen in de knock-outfase.

Foto: Tina Kolthof

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER