SEW op de knieën toen Borhave op stoom kwam

Het was Borhave dag in sporthal ’t Wooldrik nagenoeg de gehele vereniging had thuiswedstrijden waardoor het gezellig gevuld was in beide hallen. In hal 1 vond de wedstrijd tussen Borhave en Westfriesland SEW 2 plaats, de nummers 1 en 13 van de competitie. Na een haperend eerste kwartier kwam de thuisploeg langzaam op stoom. Vanaf dat moment kon de regulateur naar “vol” en trok de thuisploeg de wedstrijd gestaag verder naar zich toe.

Het slotakkoord was weer overtuigend waardoor de ruime winst terecht was.

Borhave morsig met kansen

De thuisploeg ging lekker van start maar verzuimde de gecreëerde kansen te verzilveren.

De tegenstander scoorde wel waardoor de stand lang gelijk bleef.

Het was tot 5-5, na 17 Minuten, een wedstrijd. Na het eerste kwartier nam de effectiviteit toe en zette Borhave de wedstrijd naar de hand. Via 8-6 en 10-8 liep Borhave vlot weg naar de ruststand 15-8. De 15 treffers van Borhave werden door 7 speelsters gescoord, het collectief deed zich vandaag gelden.

Tweede helft Borhave drukt door.

In de tweede helft wist een ontspannen thuisploeg lustig doorwisselend de wedstrijd te domineren. Gestaag ging de ploeg door met het verbeteren van het indrukwekkende doelsaldo. Na 10 minuten stond het 21-12 en na 20 minuten 26-16.

In de laatste 10 minuten gebeurde er weinig en liep de stand op tot 31-18. Een stand die het krachtverschil duidelijk weergaf. Borhave speelde een goede wedstrijd.

De gehele concurrentie presteerde naar verwachting waardoor Borhave met nog 5 wedstrijden te gaan nog steeds een comfortabele voorsprong van 3 punten heeft op DSVD en Quintus 2 en 5 punten op VZV.

Zaterdag gaat Borhave op bezoek bij PSV in Eindhoven, de huidige nummer 8. PSV heeft 8 van de 10 thuiswedstrijden gewonnen. Borhave is dus gewaarschuwd.

De volgende thuiswedstrijd van Borhave staat gepland op 28 februari 2016 in Borne. Dan staat om 13.00 uur de wedstrijd tegen Velo uit Wateringen op het programma. Plaats van handelen: Sporthal “t Wooldrik.

Bron: Borhave