SG BBM Bietigheim werkt toe naar debuut in Champions League

0

Het Nederlands getinte SG BBM Bietigheim is bezig aan de tweede week van de voorbereiding. De Duitse kampioen, dat deze zomer de vijfde Nederlander begroette, gaat debuteren in de Champions League.

Advertentie

In een waanzinnig seizoen legde de ploeg van onder meer doelvrouw Tess Wester beslag op de Bundesliga-titel. Daarnaast greep SG BBM Bietigheim net naast de eindoverwinning in de EHF Cup. Vanaf oktober gaat de club zich meten op het hoogste niveau voor clubteams: de Champions League.

In het kampioenenbal is de sterke debutant ingedeeld in groep D. In de poulefase moet SG BBM Bietigheim zich ontdoen van onder meer Buducnost en Metz Handball. Een vierde ‘qualifier’ voegt zich snel in de groep van de Nederlands getinte ploeg. In het weekend van 7 en 8 oktober start het seizoen in de Champions League, wanneer de Duitse kampioen op bezoek gaat bij het Montenegrijnse Buducnost.

Rozemalen
Vorige week startte de topploeg de voorbereiding. Naast Smeets, Malestein, Visser en Wester heeft een vijfde landgenoot zich gevoegd bij de Duitse kampioen. Ook Charris Rozemalen verdedigt na de zomer de clubkleuren van SG BBM Bietigheim. Met Succes Schoonmaak/VOC kroonde de linkshandige schutter zich vlak voor haar vertrek tot kampioen van de eredivisie.

https://www.instagram.com/p/BXAXGgyA_dt/?taken-by=m_artine

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER