Smit en Ravensbergen blinken uit

HSG Nordhorn-Lingen is door een riante zege op concurrent TUSEM Essen runner-up HSC 2000 Coburg genaderd tot een punt. De beste twee ploegen uit de tweede Bundesliga promoveren. Aan de zijde van de rood-witten waren internationals Alec Smit en Bart Ravensbergen goud waard.

HSG Nordhorn-Lingen profiteerde optimaal van een onverwachte struikelpartij van HSC 2000 Coburg. Nummer vier van de competitie TUSEM Essen werd met 36-25 geklopt. Bij rust was het nog spannend (14-13).

Met zeven goals, uit acht pogingen, was Smit in bloedvorm. De oud-speler van LIONS is sinds de zomer van 2017 in dienst bij de promotiekandidaat uit Duitsland.

Reddingen
Ook landgenoot Ravensbergen wist namens HSG Nordhorn-Lingen te overtuigen. De international kwam tot zeventien reddingen. Door een stoppercentage van 41 procent dingt Ravensbergen mee om de prijs van speler van het weekend.

Vingerblessure
Bij de thuisploeg keerde Patrick Miedema terug na een nieuwe vingerblessure. Tijdens de verloren topper tegen HBW Balingen-Weilstetten moest de spelmaker nog passen. Tegen TUSEM Essen was hij weer van de partij. Miedema scoorde drie keer.

Lees ook: Boomhouwer naar zevende plaats

Foto: FotoReza