Smits over Oranje: Zit er al een tijdje tegenaan (+ video)

0

Met zes goals namens TTH Holstebro in de eerste speelronde van de Deense competitie kent Inger Smits een sterk begin. De Limburgse weet heel goed wat ze wil: doorbreken. 

“Ik wilde van jongs af aan al naar Denemarken”, laat Inger Smits weten. In 2017 was het zover. De schutter ruilde VfL Oldenburg in voor het Deense TTH Holstebro. “Handbal is natuurlijke een grote sport in dit land. Hoe het leeft en hoe de mensen ermee omgaan is mijn ding.”

De 23-jarige linkeropbouwspeelster maakt onderdeel uit van de 29-koppige selectie van Oranje. Tóch moet het debuut van Smits op een grote eindronde nog komen. “Uiteindelijk hoop ik een vaste waarde te worden in het Nederlands team”, vertelt ze. Voornamelijk in de dekking wil ze dit seizoen stappen maken. “Ik zit er al een tijdje tegenaan en heb veel concurrentie. Er staat een goed team.”

Champions League
Met Lois Abbingh en Estavana Polman heeft Smits twee sterren voor zich staan. “Ook wil ik graag Champions League spelen”, gaat de oud-speelster van V&L, HandbaL Venlo en Dalfsen verder. “Vanuit hier zou ik naar een top-4 club in Denemarken willen gaan, zodat ik Europees en om de prijzen speel. Mocht het zover komen, en ik kan het behalen, dan wil ik uiteindelijk naar een Champions League-club dat in de Final4 speelt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here