Snelwiek wordt Feyenoord

0

De Rotterdamse vereniging Snelwiek ondergaat in de zomer een naamsverandering. Volgend seizoen zal de club de naam dragen van de grootste voetbalclub uit de havenstad: Feyenoord.

Een jaar geleden ondertekende Snelwiek samen met een aantal andere zaalsportclubs uit de regio en Feyenoord een intentieverklaring om nauwer te gaan samenwerken. De volgende stap is dat de verschillende clubs binnen de samenwerking na de zomer de naam, het logo en het shirt van Feyenoord gaan overnemen.

Zo maakt Feyenoord haar debuut in de handbalwereld. Naast het vlaggenschip, actief in de tweede divisie, zullen alle andere (jeugd)teams van Snelwiek de naam Feyenoord Handbal en bijbehorende rood-witte clubkleuren gaan dragen.

Meerwaarde
“Uit de vele wandelganggesprekken met Snelwiekers is wel gebleken dat velen van de morele en fysieke verbintenis met Feyenoord niet alleen de meerwaarde inzien, en het dus voor de vereniging een goede en verstandige zaak vinden, maar het ook wel leuk vinden om in Feyenoordtenue te kunnen spelen”, laat Snelwiek-voorzitter Paul Hoes weten op de website van de club.

Hoes: “Maar er heerst uiteraard ook het historisch besef van onze vereniging met haar 78-jarig bestaan een der oudste handbalverenigingen van Nederland en in de regio Rotterdam en inmiddels ook landelijk een begrip. Die opgebouwde reputatie willen we zeker behouden, want daar zijn we trots op.”

Nodige uitdagingen
De komende tijd wordt de samenwerking met Feyenoord door Snelwiek ingevuld. “Middels ervaren en gekwalificeerde trainers willen wij iedereen het podium bieden dat bij hem of haar en de bijbehorende persoonlijke ambities past. In dat licht lijkt het gebruik van de kracht van het beeldmerk Feyenoord een enorme positieve toevoeging”, besluit Hoes. “Deze naamsverandering brengt voor het bestuur en vrijwilligers heus nog wel de nodige uitdagingen en werkzaamheden met zich mee.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here