Speelminuten in Denemarken helpen Nusser in WK-selectie

0

De 19-jarige Larissa Nusser is een van de drie debutanten in de WK-selectie van de Oranjedames. De uitstekende ontwikkeling van de Limburgse in Denemarken is niet onopgemerkt gebleven. 

“Ik hoopte op een plek bij de reserves. Dat ik bij de eerste 16 zou zitten had ik niet verwacht”, steekt Larissa Nusser meteen van wal. “Er zijn op mijn positie een aantal speelsters bij Oranje gestopt, maar dat de bondscoach zo snel voor me zou kiezen is een leuke verrassing.”

Als tiener hielp Nusser, overgekomen van HandbaL Venlo, Dalfsen aan prijzen. Vorig seizoen tekende ze een meerjarig contract bij København Håndbold. “Ik heb vorig jaar vooral meegetraind en veel vanaf de bank moeten toekijken. Dit seizoen krijg ik het vertrouwen van de trainer in Denemarken”, legt Nusser uit. “Er zijn veel ervaren speelsters vertrokken. Ik heb de kans gekregen en gegrepen.”

Geruststellend
In dienst bij de oud-landskampioen maakte Nusser afgelopen weekend acht doelpunten. “Ik voel me erg op mijn gemak hier”, vertelt de international. “Bij Dalfsen was ik al gewend lang en ver van huis te zijn. Dat is een fijne tussenstap geweest. Dit seizoen maak ik bij København Håndbold veel speelminuten. Een groot verschil met vorig jaar.”

“We hebben de tijd aan ons spel te werken”

Bondscoach Manu Mayonnade verkiest Nusser boven een meer ervaren positiegenoot als Lynn Knippenborg. “De groep is jonger, daardoor is het moeilijk in te schatten wat onze kansen in Japan zijn. Het zal een ander eindtoernooi worden dan gewend”, denkt Nusser. “We gaan er vroeg heen om te wennen. Dat is geruststellend. We hebben de tijd aan ons spel te werken.”

Doelgericht
In Deense dienst maakt Nusser steeds meer indruk. “We spelen veel op snelheid. De trainer verwacht dat ik doelgericht ben. Ik moet ook voor mijn eigen kans gaan. Ik denk ook dat de bondscoach dat heeft gezien en van mij bij het Nederlands team verwacht. Van alleen rondspelen komt weinig goeds.”

Nusser hoopt op speelminuten op het WK. “In de poulefase komen we ook een aantal iets minder sterke landen tegen. Ik hoop dan een kans te krijgen om mezelf te laten zien. Dan wil ik richting doel werken. Laten zien dat ik gevaarlijk ben.”

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here