Veel spektakel bij Quintus – DIOS

Spektakel gegarandeerd bij de streekderby’s tussen de handballers van DIOS en Quintus. Ook ditmaal genoten de toeschouwers weer volop van de strijd tussen de twee rivalen. Na een boeiend gevecht hielden beide clubs elkaar met 22-22 in evenwicht.

Geen mooi handbal, maar dat kan ook nauwelijks met zo veel rivaliteit. Maar de strijdlust en de passie vergoedden opnieuw veel. Met vlagen toch ook mooie combinaties en schitterende doelpunten.

De bal die Westlander Marco de Bakker achterwaarts scoorde was een juweeltje. De lob van uitblinker Mark van Vliet (totaal veertien doelpunten) was subtiel en zijn andere gevarieerde schoten van klasse. Bij DIOS viel de altijd aanjagende Frank Koole (totaal 8x) op met prachtige doelpunten.

Het was dus genieten in de Van der Voorthal waar het opleidingsteam van Quintus de eerste helft domineerde: 9-6, 12-8 en rust 13-11. Na het wisselen werd het nog 15-12, maar daarna kwam DIOS al snel op gelijke hoogte én op voorsprong: 17-19.

In de spectaculaire laatste tien minuten schoot Nigel Zuijderwijk de Heulse club twee keer op voorsprong. Maar Wouter van den Ende zorgde, met een Westlandse speler op de strafbank, met twee knappe schoten voor 21-22.

De beslissende actie kwam van Kjeld Pakvis die slim de vijandelijk dekking indook en een strafworp mee kreeg. De uitblinkende Mark van Vliet benutte die zoals hij de hele wedstrijd speelde: beheerst en met zelfvertrouwen.

De beide coaches Arjan Koster (DIOS) en Rob Vis (Quintus) waren het eens: ,,Over de hele wedstrijd de terechte uitslag en het publiek heeft genoten.”

Doelpunten Quintus: Mark van Vliet (14), Marco de Bakker (2), Roy Verlaan (2), Nigel Zuijderwijk (2), Remco Hagen en René de Bakker.

Doelpunten DIOS: Frank Koole (8), Robin Huisman (4), Steve Pottuijt (3), Frank Snelder (2), Wouter van den Ende (2), Ricardo Zeestraten, Bart Dessens en Wesley Stet.

Scheidsrechters (***): Marike Smit en Adri Holierhoek hadden het spectaculaire duel prima onder controle. Ze waren niet kinderachtig en lieten waar mogelijk lekker doorspelen. Ook waren ze op de juiste momenten Oost-Indisch doof voor het gemekker binnen en buiten het veld.

Door: Peter Lotman, AD WESTLANDSE/DELFTSE COURANT