Spookgoal krijgt mogelijk toch staartje

2
Tina Kolthof

De spookgoal van OCI-Lions krijgt mogelijk tóch een staartje. Kras/Volendam heeft de competitieleiding van de BENE-League officieel op de hoogte gesteld van het voorval.

“Na hertelling, aan de hand van videobeelden, blijkt de uitslag niet correct te zijn”, is te lezen in een officieel statement van de topclub uit Noord-Holland. “Ook heeft de club vragen gesteld over de gevolgde procedure bij de totstandkoming van de bewuste eindstand. Immers is meerdere malen aangegeven door de technische staf van Volendam dat de uitslag niet juist was.”

In het duel tegen Volendam scoorde ‘Lion’ Joris Baart vlak voor rust de 8-16. In plaats van één goal toe te schrijven aan het subtotaal van de landskampioen, sprong het scorebord van 15 naar 17.

De organisatie van de BENE-League heeft naar aanleiding van de bewuste mail van de oranjehemden besloten de zaak voor te leggen bij de tuchtcommissie. De tuchtcommissie van de grensoverschrijdende competitie heeft de videobeelden in bezit en bestudeert deze. De commissieleden formuleren vrijdag hun standpunt. Daarna volgt een gezamenlijke uitspraak over de zaak.

In beroep 
Zowel Lions als Volendam hebben de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.

Foto: Tina Kolthof

2 REACTIES

  1. Maar telt niet de score op het kaartje van de scheidsrechter en niet die op het scorebord, of doen ze daar op dat niveau niet aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here