Sprengers en Van Wetering hebben het op hun heupen

Linkerhoekspelers van eigen bodem Zoë Sprengers en Bo van Wetering maken indruk in Duitsland. Het duo had afgelopen weekend met goals een groot aandeel in de zege van hun club in de Bundesliga.

Advertentie

Sprengers, deze zomer overgekomen van VOC, vond namens TSV Bayer 04 Leverkusen gistermiddag liefst tien keer het net. Dat deed de jeugdige flankspeler tegen het HSG Bad Wildungen Vipers van landgenoot Tessa Bremmer.

Door de vorm van Sprengers zegevierde de thuisploeg met 33-18. Bij de gasten tekende Maxime Struijs voor vijf doelpunten. De teruggekeerde routinier bij HSG Bad Wildungen Vipers Sabine Heusdens kreeg twee streepjes achter haar naam.

Acht keer raak
Ook positiegenoot van Sprengers Van Wetering boert goed in Duitsland. In het tenue van TuS Metzingen was de hoekspeelster van Oranje goed voor acht goals. Thuisploeg Kurpfalz Bären ging met 14-35 over de knie.

Ook punten voor Isabelle Jongenelen en Myrthe Schoenaker. Op bezoek bij promovendus HL Buchholz 08 Rosengarten klonk voor HSG Blomberg-Lippe, dat vierde op de ranglijst blijft, op tijd het eindsignaal (26-27). Schoenaker maakte drie treffers.

Lynn Knippenborg
Ook Neckarsulmer SU, waar Jill Kooij vrijdag verlengde, heeft twee punten overgehouden aan de zesde speelronde in de Bundesliga. Mainz 05 moest er met 21-27 aan geloven. Lynn Knippenborg (4), Nathalie Hendrikse (3) en Kooij (2) werkten zich op het scoreformulier. Daarmee nadert Neckarsulmer SU nummer vijf HSG Bensheim/Auerbach op één punt.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie