Sprengers maakt verwachte stap naar buitenland

0

Zoë Sprengers (20) maakt de verwachte stap naar het buitenland. De hoekspeelster van VOC heeft een contract bij de Duitse Bundesliga-club TSV Bayer 04 Leverkusen ondertekend.

Sprengers heeft een krabbel gezet onder een tweejarige verbintenis. Bij TSV Bayer 04 Leverkusen, de nummer zes van het afgelopen seizoen, komt de jeugdinternational landgenoot Anne-Fleur Bruggeman tegen.

“Leverkusen had beelden van me gezien en de clubleiding was erg enthousiast. Toen ben ik een training gaan volgen. Dat gaf me meteen een heel goed gevoel”, legt Sprengers haar keuze voor de Duitse club uit.

Nieuwe stap
Sprengers roemt de faciliteiten van TSV Bayer 04 Leverkusen. “Daarnaast is de club dichtbij de grens gelegen”, gaat ze verder. “Zo blijft de familie in de buurt. Dat vind ik fijn.”

“Het is het juiste moment om te vertrekken. Ik heb het afgelopen jaar leermomenten gehad in de eredivisie, maar merkte ook dat ik toe was aan een nieuwe stap. Ik verwacht het komende jaar mijn ontwikkeling door te zetten”, besluit Sprengers.

Teamgenoten
Getalenteerde teamgenoten Nikita van der Vliet en Britt van der Baan volgen Sprengers naar het buitenland. Het duo heeft getekend bij respectievelijk het Deense Nykøbing en TuS Metzingen.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here