Steins kijkt watertandend uit naar derby

0

De afgelopen vier prijzen die verdeeld zijn gingen voorbij aan LIONS. De Limburgse leeuwen zijn hongerig. Zaterdagavond staat provinciegenoot Bevo op het menu. Steunpilaar Ivo Steins kijkt watertandend uit naar de derby.

“Als het aan mij ligt kunnen we niet vaak genoeg tegen Bevo spelen”, opent Ivo Steins lachend het gesprek. De 26-jarige cirkelspeler scoort wekelijks in het shirt van LIONS een voldoende. En dat is dit seizoen niet voor alle spelers van de meervoudig landskampioen een vanzelfsprekendheid. “Vaak als we Bevo tegenkomen gaat het echt ergens om. Dat is dit weekend niet anders. De winnaar verschaft zich richting de Final4 een mooie uitgangspositie.”

Het verschil op de ranglijst tussen de provinciegenoten is twee punten in het voordeel van de ploeg van Steins. In tegenstelling tot de afgelopen jaren is LIONS al geruime tijd in achtervolging op de Belgische top-2: titelhouder Achilles Bocholt en Visé. “Ik maak me geen zorgen. We hebben een hoop spelers die de kwaliteit hebben om erop het juiste moment te staan. De afgelopen jaren hebben we vaak bovenaan gestaan, maar tijdens het finaleweekend niet thuis gegeven.”

Belastingadviseur
De eerste twee weken van 2019 was Steins op trainingskamp met Oranje. In het shirt van de nationale ploeg speelde hij zijn vijftigste interland. “Als je, je dan weer meldt bij de club kom je meteen terug in de realiteit. Bij de nationale ploeg ben je twee weken samen en doe je niets anders dan handballen. Als team ben je gericht bezig om te beter worden”, gaat Steins verder. “Bij LIONS heeft bijna iedereen een maatschappelijke carrière naast handbal. Dat is soms vervelend tijdens een training. Je kunt niet altijd voluit gaan.”

“Je kunt niet altijd voluit gaan”

Buiten de lijnen is Steins belastingadviseur. Zo’n drie jaar geleden stond de Zuiderling op een keerpunt. “Samen met mijn broertje (Luc Steins, red) zijn we gaan kijken naar mogelijkheden in het buitenland. Het Franse Massy had serieuze interesse in Luc. Toen heb ik tegen hem gezegd dat hij ervoor moest gaan. Het vinden van een club die ons beide op proef zou willen hebben en daarna ook nog eens een contract aan zou bieden was klein. Bovendien ben ik er niet van overtuigd dat ik verder zou komen dan, bijvoorbeeld, de tweede Bundesliga. Ik ben tevreden met mijn keuze.”

Mark Schmetz
Een week geleden maakte LIONS bekend het contract van hoofdtrainer Mark Schmetz niet te verlengen. “Drie jaar is een heel normale periode voor een trainer om bij een club te zijn”, haalt Steins zijn schouders op. “Tijdens zo’n periode gebeuren er altijd dingen waardoor het heilige vuur er een beetje uit gaat. Ik denk dat deze groep iemand nodig heeft die individuele spelers goed kan verbinden. Die ervoor kan zorgen dat we allemaal voor één doel gaan. Een people manager.”

“Ik denk dat deze groep iemand nodig heeft die spelers kan verbinden”

De titel in de BENE-League, het landskampioen en de beker. LIONS is in de race voor drie prijzen. Allereerst moeten Steins en consorten dit weekend langs Bevo zien te komen. “Bij Bevo heerst een beetje een Calimero-gevoel. Ze willen erg graag van ons winnen. Andersom is dat natuurlijk niet anders.”

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here