Sterke herstart Verjans, Adams en Smits

By 12 februari 2018Duitsland, Featured, Heren Oranje

Landgenoten in de tweede Bundesliga hebben een goede herstart gekend in Duitsland. De EK-pauze heeft schutters Verjans, Adams en Smits goed gedaan.

Met vijf goals had Nicky Verjans een fraai aandeel in de 26-25 zege van HSG Nordhorn-Lingen op ThSV Eisenach. Kort voor tijd stond de thuisploeg nog aan de verkeerde kant van de score (22-23). Patrick Miedema maakte na een vingerblessure zijn rentree en hij maakte, net als Toon Leenders, een doelpunt.

Negen
Jasper Adams was bijna goed voor een derde van de productie van TV Emsdetten. In eigen huis was de ploeg in het lichtgroen te sterk voor Dessau-Roßlauer HV 06 (30-26). Adams, in de slotfase belangrijk tijdens de beslissende kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen België, vermaakte het thuispubliek met negen goals.

Tien
Met liefst tien treffers spant Kay Smits, opnieuw, de kroon. Onder aanvoering van de Nederlandse topschutter boekte Wilhelmshavener HV een thuiszege op HC Elbflorenz (26-21). Ook Duncan Postel werkte zich met twee doelpunten op het wedstrijdformulier.

Foto: FotoReza