Stuntend Aalsmeer mengt zich in strijd Final4

0

Na de twaalfde speelronde in de BENE-League hebben vier Nederlandse ploegen een plekje gevonden in het linkerrijtje. In eigen huis stuntte FIQAS/Aalsmeer tegen landskampioen OCI-LIONS.

Advertentie

Een vergaarde voorsprong bij rust (14-12) wist de formatie van Bert Bouwer knap uit te breiden. Bij 29-24 klonk het eindsignaal waarna de Aalsmeer hossend het veld verliet. De Noord-Hollanders, die ook al wonnen van koploper Achilles Bocholt, naderen LIONS tot een punt. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor het finaleweekend.

Subtop
Ook KRAS/Volendam is terug in de subtop. De mannen van Portengen maakten het kwakkelende Callant Tongeren met overtuiging een kopje kleiner: 37-19. Daarmee gaan de oranjehemden over Visé heen op de ranglijst. De Walen, die een punt minder hebben, hebben nog een wedstrijd te goed.

Wematrans/Quintus was ontzettend dichtbij een verrassende uitslag. De Heulse formatie, knokkend voor de eerste puntwinst in de grensoverschrijdende competitie, lieten Initia Hasselt glippen. De Belgische topploeg trok met 27-28 aan het langste eind.

Gelijkspel
Geen volle buit voor JMS/Hurry-Up en Herpertz/Bevo. De Panningers deelden in Neerpelt opnieuw de punten met Sporting Nelo (33-33). Hurry-Up boog in Antwerpen voor KV Sasja: 28-27. Door het verlies moeten de Drenten naar beneden kijken.

Tussenstand linkerrijtje BENE-League
1. Achilles Bocholt 11-19
2. LIONS 12-17
3. Bevo 12-16
4. Aalsmeer 12-16
5. Hasselt 12-16
6. Volendam 12-15

Foto: Jaap van der Pijll

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER