SV Dalfsen levert eredivisielicentie toch in

0

SV Dalfsen levert de eredivisielicentie toch in. De moedervereniging van de oud-landskampioen mikte op een doorstart op het hoogste niveau, maar is daar donderdagavond toch op teruggekomen.

De bezetting op een aantal posities en ervaring was onvoldoende om een volwaardig team te vormen. Dat is te lezen in een persbericht van de clubleiding.

“Wat we als zeer positief hebben ervaren is dat de hoofdsponsor positief en zonder voorbehoud achter de nieuwe koers stond”, vertelt voorzitter Hans Muscus. “Hierdoor sloten veel trouwe sponsoren zich aan en was aan de voorwaarden voldaan om eredivisie te kunnen spelen. Ook hadden we in Jan Majoor een trainer gevonden die zich durfde uit te spreken en vol voor het nieuwe team is gegaan. Heel jammer dat deze durf en lef niet heeft geleid tot een volwaardig eredivisiewaardig team.”

Scoutingsdagen
Vorige maand organiseerde SV Dalfsen, dat met meerdere seniorenteams is vertegenwoordigd op afdelingsniveau in het Oosten, twee scoutingsdagen. Met talenten uit de regio hoopte de formatie uit Overijssel een eredivisieploeg op de been te krijgen. Ook hadden een aantal speelsters van de huidige selectie het voornemen Dalfsen trouw te blijven.

Volendam
Door de beslissing gaan Borhave en eerste divisionist Volendam geen play-off om één plek in de eredivisie spelen. Beide teams komen na de zomer uit op het hoogste niveau. Voor het ambitieuze Volendam betekent het de vierde promotie op rij.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here