Swingend Roemenië eerste horde Oranje in hoofdfase

0

Roemenië is de eerste opponent van de Oranjedames in de hoofdfase van het EK. De aanstaande tegenstander boekte in poule D drie zeges en neemt vier punten mee.

Door de overtuigende overwinning op titelhouder Noorwegen (31-23) stelde Roemenië groepswinst veilig. Zondagavond om 18:00 staat in Nancy het treffen tussen de poulewinnaars van groep C en D op de agenda.

Maximum
Ook Nederland heeft de eerste ronde van het EK in Frankrijk afgesloten op de eerste plaats. Al voor de kloppartij tegen Kroatië verzekerde Oranje, na de thriller tegen Spanje, zich van de hoogste eindnotering in poule C. Tevens neemt Nederland het maximum aantal van vier punten mee naar de hoofdronde.

Roemenië en Nederland staan zondagavond om 18:00 lijnrecht tegenover elkaar. De winnaar van het duel zet een belangrijke stap richting het behalen van het finaleweekend. Op dinsdag en woensdag komt de formatie van Helle Thomsen respectievelijk Noorwegen, dat nul punten heeft meegenomen, en Duitsland tegen.

Programma hoofdronde Oranje:
Zondag 9 december, 18:00: Nederland-Roemenië
Dinsdag 11 december, 21:00: Nederland-Noorwegen
Woensdag 12 december, 21:00: Nederland-Duitsland

Tussenstand groep 2 (hoofdfase):
1. Roemenië 2-4 +13
2. Nederland 2-4 +4
3. Hongarije 2-2 +3
4. Duitsland 2-2 -4
5. Spanje 2-0 -7
6. Noorwegen 2-0 -9

De top-2 van groep 2 schaart zich bij de laatste vier van het EK. Op vrijdag 14 december staan in Parijs de halve finales gepland. Twee dagen later, op zondag 16 december, worden in de Franse hoofdstad de podiumplaatsen verdeeld.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here