Talenten blijven E&O trouw

By 11 april 2017Eredivisie

Jeugdinternationals Rick Wielage (foto) en Sander Visser komen ook het komende seizoen uit voor Oosting/E&O. Dat maakte de Drentse club vanmiddag bekend. 

Rechterhoekspeler Sander Visser kwam het vorige seizoen over van de A-jeugd van Houten. Ondanks zijn nog jonge leeftijd van 17 jaar groeide Visser, in zijn eerste seizoen, uit tot een vaste waarde in de eredivisiebrigade van coach Edwin Kippers.

De 19-jarige Rick Wielage speelt al jaren in het groene shirt van E&O en klopt steeds harder op de deur voor een basisplaats. De multifunctionele speler uit Barger-Compascuum is de man van geen woorden, maar daden en heeft een helder doel voor ogen: basisspeler worden bij het eerste team van E&O.

Fiege
De jeugdinternationals, die op dit moment met Oranje U19 een trainingsstage afwerken in Denemarken, staan na de zomer onder leiding van Joop Fiege. De bondscoach van de Oranjemannen maakte onlangs zijn terugkeer naar de groen/witten bekend. Ook sterkhouder Marwin van Offeren liet in een eerder stadium weten te verlengen bij de eredivisionist.

BENE-League
E&O greep in de nacompetitie naast een felbegeerd ticket voor de BENE-League. In een poule met Kras/Volendam, JMS/Hurry-Up en Targos/Bevo eindigde de ploeg als vierde. Het is het tweede seizoen op rij dat de oud-landskampioen geduld moet hebben.

Foto: Jaap van der Pijll