Team Esbjerg en København Håndbold schuiven op

0

Team Esbjerg en København Håndbold hebben uitstekende zaken gedaan in de Deense eredivisie. Door het verslaan van een concurrent zijn de clubs met Nederlandse inbreng opgeschoven.

Team Esbjerg vloerde koploper Odense HC. Het werd liefst 29-18. Tess Wester stond bij de verliezende partij zestig minuten lang onder de lat. Landgenoot Estavana Polman wist de goalie van Oranje drie keer te passeren.

Ook København Håndbold rekende woensdagavond af met een concurrent. Op bezoek bij Nykobing zegevierde de landskampioen met 30-40. Bij rust hadden beide teams al bijna twintig goals gemaakt (17-18).

Bont
Met vier goals, uit vijf schoten, kende Debbie Bont een succesvolle avond vanuit de rechterhoek. Ook Kelly Dulfer scoorde vier keer en was liefst acht keer aangever van een treffer. Jongeling Larissa Nusser kreeg in het topduel twee streepjes achter haar naam.

Play-offs
Door de resultaten is runner-up Team Esbjerg de lijstaanvoerder tot drie punten genaderd. København Håndbold is het podium op geklommen. Zo verschaft de formatie uit de hoofdstad, na een weifelende competitiestart, zich een steeds betere uitgangspositie voor de play-offs.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here