Ten Holte zoekt speelminuten in tweede Bundesliga

Yara ten Holte (20) draagt na de zomer de clubkleuren van tweede Bundesliga-club TuS Lintfort. De jonge goalie blijft eigendom van Borussia Dortmund.

In 2018 nam Borussia Dortmund Ten Holte over van Dalfsen. Na een succesvol eerste seizoen belandde de oud-jeugdinternational vaker op de bank. “Ik moet speelminuten maken”, zegt Ten Holte over haar transfer.

“Doordat de club afgelopen seizoen om het kampioenschap speelde, ben ik minder aan spelen toe gekomen”, is ze eerlijk. “Op hoog niveau trainen heeft me erg geholpen, maar voor mijn ontwikkeling is het belangrijk dat ik in het veld sta.”

Constructie
Bij TuS Lintfort maakt Ten Holte gebruik van het dubbele speelrecht voor jongere speelsters in Duitsland. “Ik heb eens meegetraind en het team maakte een goede indruk op me. Ik ben blij dat de clubs deze constructie hebben bedacht. Het blijft uiteindelijk mijn doel om bij Borussia Dortmund onder de lat te staan.”

“Ik voel me erg op mijn gemak bij de club. BVB behoudt me en dat spreekt veel vertrouwen uit”, vertelt ze. “Ik had even moeite de stap terug. Je ziet voor je dat je in één keer doorstoot, maar na even denken ben ik tot de conclusie gekomen dat dit de juiste keuze is.”

Wedstrijdselectie
In de midweek blijft Ten Holte trainen bij de geel-zwarten. Voor het weekend voegt ze zich bij de wedstrijdselectie van TuS Lintfort.

Foto: Tina Kolthof

Leave a Reply