Tiener Van der Vliet maakt kans op EK-deelname

By 26 oktober 2018Featured, Oranje, Oranje Dames

Tiener Nikita van der Vliet is een kanshebber op EK-deelname. De 18-jarige cirkelspeelster van VOC behoort tot een groep van twaalf geselecteerden, waar bondscoach Helle Thomsen zes spelers uitpikt om mee te nemen naar de eindronde in Frankrijk. 

Nikita van der Vliet maakte een ijzersterk WK mee met Oranje U18. In Polen verkreeg de lijnspeelster, ondanks de zevende plaats van de nationale jeugdploeg, een plaatsje in het All Star Team. Daarnaast mocht ze zich door het maken van 64 goals in negen wedstrijden topschutter van het wereldkampioenschap noemen.

Merel Freriks
In september debuteerde Van der Vliet in het oefenduel tegen Japan namens Nederland B in de nationale ploeg. Vrijdagochtend werd bekend dat de speelster van landskampioen VOC nog in de race is voor een heuse plek in de EK-selectie.

Lees ook: Thomsen maakt eerste tien namen EK-selectie bekend

Samen met positiecollega Merel Freriks lijkt Van der Vliet uit te gaan maken wie samen met aanvoerder Danick Snelder op het EK in Frankrijk de cirkelpositie bekleden mag. Door het stoppen van Yvette Broch kwam vroegtijdig voor de eindronde een vacature vrij op de lijn.

Hongarije
Op 19 november komt een groep met tweeëntwintig speelsters samen in Papendal. Op 21 november wordt in Eindhoven geoefend tegen Angola. Op 1 december openen de Oranjedames het EK tegen Hongarije. Ook Kroatië en Spanje zijn ingedeeld in de groep van Nederland.

Foto: Tina Kolthof

Geef een reactie