Titelhouder VOC laat kampioenenbal schieten

0

Landskampioen VOC heeft zich niet ingeschreven voor de Champions League. Ook de afgelopen twee seizoenen zagen de Amsterdammers af van deelname aan het kampioenenbal.

Vierentwintig teams hebben zich aangemeld voor de Champions League. Zo willen landskampioenen als SG BBM Bietigheim, Metz Handball en Györ zich na de zomer meten op het hoogste clubniveau. De titelhouder van Nederland, VOC, mist in het rijtje met landskampioenen.

De Amsterdammers laten het kampioenenbal schieten. Zo zijn de kosten voor deelname aan het kwalificatietoernooi van de Champions League, door de lage ranking van Nederland in Europa beschikt het land niet over een direct ticket voor het hoofdtoernooi, hoog. Ook zit de start van het kampioenenbal dicht op het EK onder 19, waar VOC met veel speelsters vertegenwoordigd is.

LIONS
De voorbije jaren werd LIONS deelname aan de Champions League geweigerd. Dat recht heeft het EHF, dat deelname aan het kampioenenbal mag weigeren op basis van criteria als sponsorkansen, resultaten uit het verleden, tv-exposure en de grote van de speelhal.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here