Top-3 in Deense competitie wint

0

De top-3 in de Deense competitie is de achttiende speelronde zonder kleerscheuren doorgekomen. Zo blijft het Odense Håndbold van Tess Wester ongeslagen.

De lijstaanvoerder maakte woensdagavond in eigen huis geen fout. Hekkensluiter EH Aalborg werd voor rust al aan banden gelegd (18-13). Uiteindelijk eindigde het treffen in 34-27. Met zeven reddingen en een stoppercentage van 35 procent had Wester een fraai aandeel in de achttiende competitiezege op rij.

Zeven goals
Ook runner-up Nykobing bleef overeind. Tegen Silkeborg-Voel moest de formatie van Dione Housheer, topschutter met zeven goals, tot het gaatje gaan. Na een gelijke stand bij rust (13-13), klonk bij 24-23 het eindsignaal. Housheer zette onder meer al haar vijf strafworpen om in een goal.

Door een overwinning op Skanderborg Håndbold blijft Team Esbjerg op derde plaats staan. In de HTH Go Ligaen rekenden Estavana Polman en consorten met 29-25 af met de gasten. De international was goed voor vier doelpunten en zeven assists.

Belager
Landskampioen Kobenhavn Håndbold moest woensdagavond haar meerdere erkennen in belager Herning-Ikast Håndbold: 26-29. Ondanks zes treffers van Kelly Dulfer ging de thuisploeg onderuit in de Deense hoofdstad. Door de nederlaag ziet Kobenhavn Håndbold de opponent naderen tot een twee punten.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here