Top-5: Jonge internationals maken een stap

By 4 augustus 2020Featured, Heren Oranje, Oranje

Waar Oranjedames als Lois Abbingh, Angela Malestein en Debbie Bont van club in de top zijn gewisseld, zijn A-internationals aan de mannenkant hun club veelal trouw gebleven. Een aantal jongelingen hebben een stap gemaakt. Een lijstje.

5. Tim Claessens
De cirkelspeler van Volendam gaat aan de slag bij de kampioen van de BENE-League: Achilles Bocholt. Voor de uitbraak van het coronavirus kreeg Claessens een uitnodiging van bondscoach Erlingur Richardsson voor het oefenduel met Duitsland.

4. Ivar Stavast
Na een mislukt seizoen bij ASV Hamm-Westfalen heeft Stavast in HC Elbflorenz Dresden een nieuwe club gevonden. Zo blijft de Limburgse spelmaker actief in de tweede Bundesliga en op de radar van de nationale ploeg staan.

3. Arjan Versteijnen
De oud-goalie van Bevo volgt Claessens naar de Belgische topclub. Bij Achilles Bocholt hoopt Versteijnen, die al eens werd opgeroepen voor Oranje, zijn belofte in te lossen.

2. Niko Blaauw
Van Aalsmeer naar Duitsland. Een van de grootste talenten van Nederland heeft getekend bij TBV Lemgo. Over de grens sluit Blaauw in de midweek aan bij de Bundesliga-ploeg, om in het weekend zijn wedstrijden in de opleidingsploeg – uitkomend in de derde Bundesliga – te spelen.

1. Sander Visser
Nog heet van de naald: Visser gaat aan de bak bij HSG Nordhorn-Lingen. In Duitsland wordt hij de tweede rechterhoek achter international van Oostenrijk Robert Weber. Visser keert Volendam na twee seizoenen de rug toe voor het avontuur in de Bundesliga.

Foto: Tina Kolthof