Transfer Meijer mondt uit in geldkwestie

1

De overgang van Jill Meijer (22) naar VOC laat op zich wachten. Zowel de EHF als Meijer’s oude club TSV Bayer 04 Leverkusen wil geld zien. Dat meldt De Telegraaf.

Na jaren in het buitenland wil Meijer terugkeren naar haar oude club uit Amsterdam. Zowel de EHF als TSV Bayer 04 Leverkusen, de laatste club van de hoekspeelsters, willen respectievelijk 3000 en 3500 euro zien.

Na een teleurstellend seizoen, waarbij Meijer een slechte band had met de coach van de Bundesliga-club, kiest de oud-jeugdinternational voor een terugkeer naar de Nederlandse club. TSV Bayer 04 Leverkusen vindt dat het recht heeft op een opleidingsvergoeding.

Onbegrijpelijk
In een kort statement in de landelijke krant laat VOC weten de bedragen niet te willen en kunnen betalen. Tevens vindt de landskampioen de eis van de Duitse club, gezien de slechte relatie tussen club en speler, onbegrijpelijk.

1 REACTIE

  1. Het is langzamerhand een trend dat Nederlandse talenten steeds jonger naar een buitenlandse competitie vertrekken. Helaas komt dan de lang gekoesterde droom niet altijd uit en eindigt het avontuur in een teleurstelling. Als dan ook nog eens blijkt dat de Europese regelementen inhouden dat een internationale transfer gepaard gaat met flinke kosten voor de Europese bond en een opleidingsvergoeding voor de profclub die de speelster achter zich laat, dan blijkt een terugkeer naar Nederland heel lastig te worden en krijgt het buitenlandse avontuur een heel vervelend staartje. Veel Nederlandse clubs kunnen of willen dergelijke hoge bedragen niet betalen en dan is een terugkeer naar de Nederlandse competitie een groot probleem. Daarom het advies aan alle handbaltalenten die de stap naar het buitenland willen zetten: Laat je begeleiden door een professionele spelersmakelaar en laat je goed informeren over alle regels en kosten. Niet alleen voor de “reis” naar het buitenland, maar zeker ook de “reis” terug naar Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here