Twaalf landgenoten jagen op Belgische beker

0

Liefst twaalf landgenoten staan zaterdagavond in de Belgische bekerfinale. Achilles Bocholt en Sporting NeLo dingen mee om de hoofdprijs.

Een bekerzege in eindstrijd zou de tweede hoofdprijs op rij voor Achilles Bocholt betekenen. De veelvraat won onlangs de BENE-League.

Bij de formatie in het groen staan international Evert Kooijman, Jordi Cremers, Martijn Meijer en Björn Alberts onder contract. Laatstgenoemde pakte met Achilles Bocholt al drie keer eerder de beker.

Aan de overkant bij Sporting NeLo is de Nederlandse inbreng nog groter. Zo staat oud-assistent van Oranje Martin Vlijm aan het roer bij de bekerfinalist. Hij heeft onlangs zijn contract in België met een jaar verlengd.

Ook Daan Versleeuwen, Mats Pastoor, Marco Vernooy, Thijs van Leeuwen, Andreas Kittel, Robin Schoenaker en Ephrahim Jerry verschijnen zaterdagavond in het rood-wit aan de start van de eindstrijd. Schoenaker en Jerry speelden vorige week met de nationale ploeg twee EK-kwalificatiewedstrijden met Oranje.

Het slot van het bekertoernooi wordt afgewerkt in SportOase. Een jaar geleden ging Initia Hasselt met de titel aan de haal.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here