Tweede adem Aalsmeer zorgt voor titeltwist

By 19 mei 2018Eredivisie, Voorpagina

FIQAS/Aalsmeer kan volgende week in eigen huis voor het eerst sinds 2009 kampioen van Nederland worden. De Noord-Hollanders maakten in Sittard een fikse achterstand goed tegen titelhouder OCI-LIONS.

Bij 17-11 zocht de formatie van Bert Bouwer de kleedkamer op. Na rust kende Aalsmeer een uitstekende herstart. Met doelman Birjovanu in vorm, uitgeroepen tot man van de wedstrijd, stond rap de 23-22 op het scorebord.

In de slotfase hielden de finalisten elkaar in bedwang. Ramos, Wong, Steins en Van Dam zorgden voor de gelijke stand (28-28). Een minuut voor tijd was jongeling Erik Blaauw, vanaf 7-meter, verantwoordelijk voor de laatste goal van de eerste eindstrijd: 28-29.

Gekanteld
Tijdens de vorige vijf confrontaties eerder dit seizoen ging LIONS vier keer als winnaar van het veld. Na het schouwspel in Zuid-Limburg zijn de titelkansen gekanteld. Over een week kan Aalsmeer de klus in De Bloemhof afmaken.