Uitblinker Housheer: ‘Heel soms een beetje trots’

0

Achttien jaar en al twee landstitels op zak. Er lijkt geen maat op de stormachtige ontwikkeling van Dione Housheer. Gisteren nam zij Succes Schoonmaak/VOC bij de hand en behaalde in haar laatste wedstrijd voor de Amsterdamse club het kampioenschap (31-23). “Heel af en toe sta ik stil bij hoe hard het gaat. Dan ben je toch een beetje trots.”

Housheer leek met VOC vanaf de eerste minuut op weg naar een monsterzege tegen Morrenhof Jansen/Dalfsen. Al snel leidden de Amsterdammers met 8-3. “Ondanks de voorsprong was het begin een beetje rommelig”, vertelt het goudhaantje. “Zoals het vaak gaat in een finale bleef de stand lange tijd schommelen. Gaandeweg kom je veel punten voor en die voorsprong mag je in een finale niet meer weggeven.”

Wonderschoon
De tiener liet bij de 17-13 haar klasse zien. De wonderschone individuele actie, gevolgd door een loepzuivere worp vanuit een moeilijke hoek, was om de vingers bij af te likken. “Het voelde niet als een breekpunt in de wedstrijd, maar het is mooi om zo’n actie te maken. De wedstrijd wordt pas op het einde beslist. We begonnen ook wat kansen te missen, maar uiteindelijk hebben we de winst over de streep getrokken.”

Eredivisie ontgroeid
Housheer liet zien de eredivisie te zijn ontgroeid. Over haar toekomst houdt ze zich op de vlakte. “Ook dit seizoen heb ik weer van elke wedstrijd geleerd en ervaring opgedaan. Ik ben nog maar achttien en de eredivisie was voor mij dit seizoen nog een goed podium om mezelf te ontwikkelen. Het klopt dat ik vertrek bij VOC, maar over mijn nieuwe club kan ik helaas nog niks zeggen.”

“Het klopt dat ik vertrek bij VOC”

Stilstaan bij haar ontwikkeling doet Housheer niet. Nou ja, heel soms dan. “Elke dag ben ik bezig met handbal en dan vergeet je vaak om terug te denken aan wat je allemaal gepresteerd hebt. Zo heel af en toe sta ik erbij stil en dan ben je toch een beetje trots.”

View this post on Instagram

Goedemorgen, @vocamsterdam ?? #handbalinside

A post shared by Handbal Inside (@handbalinside) on

Tekst: Sonny Sier
Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here